Η ταβέρνα μας

Ο Γιάννης Βαρβιτσιώτης με την σύζυγό του Αθανασία, τον πατέρα του Γεροδήμο, και την μητέρα του Ευφροσύνη, προικισμένοι από τον θεό με την αρετή της φιλοξενίας και με αξιομνημόνευτο ήθος, κάνουν πολύ σύντομα το χώρο αυτό ένα τόπο συνεύρεσης των ανθρώπων ολόκληρης της επαρχίας και προσφέρουν στον κόσμο τους προϊόντα που τον κάνουν μοναδικό και πρωτοπόρο.


Φτιάχνουν χειροποίητα για πρώτη φορά στα Καλάβρυτα ένα προϊόν που δεν υπήρχε μέχρι τότε:


Το «Σουβλάκι Βαρβιτσιώτης». Αυτό το προϊόν έμελλε να χαρακτηρίσει τον χώρο αυτό και να κάνει το όνομα Βαρβιτσιώτης ταυτόσημο με το εν λόγω προϊόν. Mαζί με τα άλλα ψητά και τις εκλεκτές σούβλες οι χειροποίητες λαχανόπιτες οι τυρόπιτες οι κολοκυθομυτζηθρόπιτες της Κυρ Αθανασίας σε συνδυασμό με το μεράκι και τις καλές πρώτες ύλες που επιλέγονται γίνονται ξακουστά στην περιοχή και όχι μόνον.


Τα Καλάβρυτα όμως μετά χρόνια περνούν σε μια άλλη φάση εξέλιξης, στον χειμερινό τουρισμό και η ταβέρνα Βαρβιτσιώτης παρακολουθεί αυτήν την εξέλιξη.


Η διεύθυνση της επιχείρησης περνάει στην νέα γενιά, με τον Παναγιώτη Βαρβιτσιώτη και προσαρμόζεται στα νέα δεδομένα, ανακαινίζεται και παρέχει υπηρεσίες προσαρμοσμένες στις νέες ανάγκες.


Οι βασικές αρχές ίδιες, όπως τις μετέδωσαν οι προκάτοχοι, ποιότητα στις πρώτες ύλες, καθαριότητα, μεράκι, ήθος και εκτίμηση στον πελάτη.


Νέα πιάτα που είναι πάντα βασισμένα σε ντόπια προϊόντα εμπλουτίζουν τα υπάρχοντα, παρουσιάζονται και σύντομα κερδίζουν τους καλοφαγάδες πελάτες, όπως η «Σαλάτα Βαρβιτσιώτης», η «Φέτα Μελιού», το «Βλάχικο στο Πήλινο» και άλλα.Γονείς - Παπούδες Οι ιδρυτές στην ταβέρνα Βερβιτσιώτης